KURSER & WORKSHOPS

Årets kurs vid Nordisk festival för Medeltida Musik – NoMeMus  i Söderköping,  2022

SÅNGER TILL HELGON Torsdag 25/8 till söndag 28/8

 Årets kurs kommer att ta upp medeltida lovsånger och hymner, riktade till helgon. Det finns en rik tradition av sådant, även i Norden. Det var sånger som framfördes vid kyrkliga högtider och på särskilda dagar tillägnade olika helgon. Detta blir något av ett tema för årets festival. Musik ur Sigfridsofficiet, tillägnad S:t Sigfrid, från 1200-talet kommer att höras i ett konsertprogram. Ett föredrag kommer att berätta om traditionen att lovsjunga och hylla helgon. I kursens innehåll ingår även att ta del av festivalens tre konsertprogram och föredrag. Ingen kostnad för detta. Kursledare är Veikko Kiiver. Han leder bland andra ensemblen Scala Jacobi och är internationellt verksam som sångare och pedagog.

Kursen inleds vid 13.00 på torsdag och avslutas på söndag då kursdeltagare brukar medverka med några sånger i en mässa i S:t Laurentii kyrka. Kursen avslutas därefter omkring 14.00. Kurslokal är S:t Laurentii församlingshem och S:t Laurentii kyrka i Söderköping. Kursen vänder sig till deltagare med intresse för tidig musik. Främst till sångare men även instrumentalister. Viss sångvana eller spelvana från någorlunda tidstypiska instrument är önskvärd och viss notläsningsförmåga från modern notskrift underlättar men är inget krav.   Kurskostnad: 1200kr / person. 20 % rabatt för ensembler med minst 3 medlemmar
eller för medlemmar i Föreningen för Tidig Musik   
För mer information kontakta vår e-post info@nomemus.se eller Studieförbundet Sensus, Ulla Heinstedt, ulla.heinstedt@sensus.se Tel 0706-727516   Kursen genomförs i samarbete med Sensus Studieförbund.